Timi je Masters prvak Slovenije v sezoni 2019/2020

Timi je Masters prvak Slovenije v sezoni 2019/2020

V  Ljubljani v Klubu 300 je minuli konec tedna potekal Masters turnir najboljših 24 fantov in najboljših 12 deklet iztekajoče se sezone.

Naš klub je imel na zaključnem turnirju seveda močno udeležbo. Med najboljšimi 24 fanti v državi so Tim (2.), Žiga (3.) in Rok (7.), med najbojšimi 12 dekleti pa so Maja (1.), Eva (4.) in Vika (7.).

Turnir se je igral z izločanjem prek dvobojev na dve dobljeni igri in sicer se je najprej v dvobojih pomerilo 16 fantov razvrščenih na masters lestvici od 9. do 24. mesta in 8 deklet uvrščenih od 5. do 12. mesta. Najboljših osem fantov in najboljša 4 dekleta so čakali na zmagovalce dvobojev v kvalifikacijah.

Vsi naši fantje so tako prvi krog počivali, keglje je napadla le Vika, ki si je z zmago priborila sodelovanje v naslednjem krogu.

V drugem krogu je Rok žal izpadel, pot do finala pa sta imela še vedno odprto Tim in Žiga, ki sta se z zmagama v drugem in tretjem krogu zanesljivo uvrstila v polfinale. V  polfinalu pa sta se naša matadorja žal morala pomeriti med seboj. Oba sta dosegla vrhunski rezultat, a Timi je bil z res zbrano igro boljši od Žige, v tretjem odločilnem boju smo gledalci celo čakali na 300 podrtih kegljev, a sta keglja 10 in 7 nesramno ostala pokonci in Timu ukradla popolno igro. Rezultat dvoboja Tim : Žiga je tako bil 2:1:

229 234 298 Timi         233 221 231 Žiga

V finalu se je nato Tim pomeril z Božom Senico iz Galaksije in ga zanesljivo premagal z 2:0 (194, 226  in Božo 189, 178).  Tim si je tako priboril nastop na Evropskem prvenstvu prvakov, ki bo novembra v Grčiji na Kreti. Žiga si je končno tretje mesto delil s Francijem Borovnikom iz Arene.

Družbo bo Timu v Grčiji delala Alja Bergauer iz BK Strike Maribor, ki je osvojila Masters med dekleti.

Naša dekleta pa niso imela sreče. Vika je po zmagi v kvalifikacijah nato kljub dobri igri z 2:1 izgubila proti Ljubi Ceglar (ki je igrala res odlično), Maja je izgubila z 2:0 proti Simoni Kogovšek iz EPICa in Eva Krafogel z 2:0 proti kočni zmagovalki Alji (zadnjo igro tega dvoboja je Eva podrla 232 kegljev in Alja 244 – gledalci smo v tej igri res uživali, saj je bilo lepo gledati tekmovalni duh in mirno roko obeh deklet).

V polfinalu sta se nato pomerili Ljuba in Simona ter Anica Knavs iz Olimpije in Alja.

Finale Simona : Alja 0:2.

Sezone je tako konec, za naš klub je bila ponovno več kot odlična.

About admin