Eva Krafogel postala pokalna prvakinja Slovenija

Eva Krafogel postala pokalna prvakinja Slovenija

Naša obetavna mladinka Eva Krafogel je včeraj v Mariboru osvojila naslov pokalne prvakinje. Tega naslova je bila neizmerno vesela, vsi ostali člani našega kluba pa seveda tudi. Eva vsako leto, predvsem zaradi trdega dela na treningih, v rezultatih napreduje, zato letošnje prvo mesto ni več presenečenje. Leta 2018 je bila na pokalnem prvenstu 4., lansko leto 2., letos pa je pokal pristal v njenih rokah. Ta je še posebnega sijaja zato, ker Eva novembra letos kot slovenska pokalna prvakinja potuje v Kuvajt na svetovni pokal, kjer bodo tekmovali pokalni prvaki iz celega sveta. Bravo Eva, čestitamo!

V finale se je med 4 najboljše uvrstila tudi naša Vika, ki je na koncu zasedla 4. mesto. 2. je bila Anica Knavs iz Olimpije in 3. Lidija Zaletel iz BK Maribor.

Za naslov pokalnega prvaka so se v Ljubljani pomerili tudi fantje. Imeli smo močno zastopstvo, saj že celo sezono odlično igrajo vsi naši 3 mušketirji Žiga, Tim, Rok (tudi Blaž, ki pa na pokalnem prvenstvu ni igral).

Žiga je imel najboljši rezultat v drugem krogu  – 1301 podrtih kegljev v šetih igrah, Tim je bil drugi s 1296 podrtimi keglji, v finalu pa je nato Žiga zasedel 3. mesto. Pot v Kuvajt si je priboril Gorazd Šipek iz BK Maribor, 2. je bil Božo Senica iz Galaxije in 4. Peter Verdnik iz BK Maribor. Blizu finala je bil tudi Tim, ki je le za 9 kegljev zgrešil prvo mesto v svoji polfinalni skupini, ki je vodilo naprej med najboljše 4.

Čestitke tudi fantom.

About admin