DP 2 zelo uspešen za naš klub, priborili smo si 3 medalje

DP 2 zelo uspešen za naš klub, priborili smo si 3 medalje

Minulo soboto in nedeljo sta kot prvi tekmi po razglasitvi epidemije zaradi korona virusa potekali državni prvenstvi v dvojicah za ženske in moške. Fantje so igrali v Ljubljani, dekleta pa v Kranju.

V obeh konkurencah smo bili odlični. Obe moški ekipi sta osvojili medalje. Naslov državnega prvaka v dvojicah sta ubranila Timi in Žiga. Po kvalifickacijah (6 iger) sta bila Timi in Žiga druga, Rok in Blaž pa tretja. To je žal pomenilo, da sta se naši ekipi v polfinalu pomerili med seboj. Boljša sta bila Timi in Žiga, ki sta se nato v finalu pomerila z Jankom in Božom Senico iz Galaksije. Naša fanta sta ju premagala za 3 keglje in tako osvojila zlato medaljo.

3. mesto sta si z Aleksom in Rokom Koštricem iz BK Primorska delila Rok in Blaž in v svoji vitrini z medaljami tako dodala bronasto odličje.

Uspešna so bila tudi dekleta. Maja in Eva sta bili daleč pred vsemi v kvalifikacijah, dobesedno pometli sta s konkurenco, saj je drugo uvrščena ekipa Strike iz Maribora zaostala kar za 380 kegljev.

Žal se Nataši in Viki in Vanji in Nataši K ni uspelo uvrstiti v finalne boje. Vseeno smo lahko zadovoljni, saj sta Maja in Eva po hudem boju v finalu morali priznati premoč Alji in Lidiji iz BK Strike. Zlato medaljo sta Mariborčanki osvojili z zmago s 4 keglji razlike. Maja in Eva sta se morali zadovoljiti s srebrno medaljo, toda vsi, ki smo ju gledali v kvalifikacijah, smo si bili enotni, da sta nedvomno bili najboljša dvojica državnega prvenstva, a v finalu je Alja Bergauer s sijajno igro in 255 podrtimi keglji tehtnico prevalila na stran svoje ekipe in ji tako zasluženo priborila zlato.

3. mesto sta si razdelili ekipi Olimpije in Epica.

  

    

About admin