Slovenija na Malti osvojila srebrno in dve bronasti medalji

Slovenija na Malti osvojila srebrno in dve bronasti medalji

Žiga, Tim, Vika (vsi člani BK Feniks) in Alja (BK Strike) so nas na Malti v najbolj prestižni ekipni tekmi razveselili s srebrno medaljo. Po prvih treh igrah je bila ekipa celo na prvem mestu, a Francozi so zaostajali le za 10 kegljev. V drugem delu, ko se je popoldan igralo še 3 igre, so naši tekmovalci igrali borbeno in se trudili za prav vsak kegelj. Francozi so bili žal premočni, a našim je uspelo premagati vrhunske ekipe, ki so nam bile ves čas tesno za petami, med njimi Ciper, ki je bil na koncu tretji, Grčijo, ki je bila četrta in Malto na petem mestu.

Gre za ponoven izjemen uspeh naše reprezentance na Mediteranskem prvenstvu. Timijevo bronasto medaljo in ekipno srebrno so dopolnile še uvrstitve treh naših igralcev v Masters in Žigova bronasta medalja. Žiga se je med najboljših 8 uvrstil kot 4. (do bronaste medalje v All Event razvrstitvi mu je zmanjkalo 34 kegljev) in Timi kot 6. Mladinka Alja je presentila prav vse in se v Masters med dekleti uvrstila  prav tako ko t Žiga, kot 4. namreč.  A v All Event kategoriji je zgrešila bronasto medaljo le za 10 kegljev.

Vika je bila skupno v All Event razvrstitvi 18.

V masters turnirju smo torej imeli 3 predstavnike. Uspešen je bil Žiga, ki je osvojil bronasto medaljo. V prvem dvoboju je premagal Francoza in potem v boju za finale izgubil s končnim zmagovalcem, simpatičnim Turkom Taygunom Erkeskinom. Tim je žal že v prvem dvoboju izgubil proti Taygunu in Alja proti Francozinji Delphine Labille.

Žiga Zalar je tako domov prinesel dve medalji, prav tako Tim Cerkvenik in Alja ter Vika po eno. Slovenija je skupno osvojila 3 medalje, kar je ponoven vrhunski uspeh za slovenski bowling.

 

Delphine in Alja

Taygun (Turčija) 1. mesto, Mauro Anastassi (Malta) 2. mesto, Žiga in Jullien Keller (Francija) 3. mesto v Mastersu.

Skoraj vsi nosilci medalj … skupinska slika

Ns potepu po Malti (mestece Mdina)

Naša srebrna ekipa

Bronasti Žiga in trener Robi Godnič

Zvečer na banketu.

Tik po osvojitvi srebrne medalje, utrujeni, a presrečni.

Nataša je od navijanja ostala skoraj brez glasu.:)

About admin