Nataša seniorska državna prvakinja

Nataša seniorska državna prvakinja

V soboto je v Klubu 300 potekalo seniorsko državno prvenstvo. Prvič se ga je udeležila tudi članica našega kluba Nataša Pirc Musar. In že takoj prvo leto, ko lahko tekmuje v kategoriji od 50 do 65 let nas je razveselila z zlato medaljo. Že v uvodnih 6ih igrah je premočno z rezultatom 1126 podrtih kegljev vodila pred ostalimi damami (druga Ljuba Ceglar je zaostajala za 81 kegljev) in se tako prepričljivo uvrstila na pozicijo številka 1, ki jo je vodila v finalne boje.

V polfinalu se je Nataša pomerila z Cveto Horvat iz BK Olimpija in jo premagala 188: 176, v drugem polfinalnem dvoboju pa je Ljuba Ceglar iz BK Epic premagala Lidijo Zaletel iz BK Strike. Finale se je nato odvilo med Ljubo in Natašo, Nataša je z zbrano igro zmagala z rezultatom 196:159 in tako zasluženo osvojila prvo mesto in naslov državne seniorske prvakinje.

Med moškimi je v kategoriji do 65 let slavil Franci Borovnik iz BK Arena.

Na tej tekmi so se zbrani poslovili od Ksenije Grmek, ki je po dolgih letih tekmovanja za BK Epic zaključila svojo športno kariero. Predsednica BK Epic Simona Kogovšek ji je za spomin na bovlingaška leta izročila kegelj s podpisi deklet, ki so tekmovala z njo.

Ksenija je obljubila, da nas na tekme pride še kdaj pozdraviti. Veseli je bomo.

About admin