Feniks je prvak 1. slovenske lige, uspešni tudi na pokalnem prvenstvu Slovenije

Feniks je prvak 1. slovenske lige, uspešni tudi na pokalnem prvenstvu Slovenije

Naši fantje in dekleta so zmagovalci 1. slovenske bowling lige. Med osmimi ekipami, ki tekmujejo v tej ligi, so bili že kolo pred koncem nepremagljivi. Na zadnjem 8. kolu, ki se je v ljubljanski Areni odvijal 25.5.2019 so kljub temu igrali borbeno in tudi v tem kolu zmagali. Najboljši igralec tega kola je bil naš Tim Cerkvenik, Žiga Zalar je bil tretji. Naša mlada tekmovalca sta na vrhu tudi v skupnem seštevku za MVP. Najbolji tekmovalec lige je Žiga Zalar, drugi je Tim Cerkvenik. K odličnemu zaključku sezone sta seveda prispevala tudi Rok Fujs in kapetan Blaž Kogej. Malo so k rezultatu pripomogla tudi dekleta (Vika, Maja in Nataša), ki so vskočila, ko so fantje imeli druge obveznosti.

Vsem čestitke.

Lepa lestvica ob koncu sezone izgleda takole:

Minulo soboto pa se je prav tako v Areni v Ljubljani zaključilo pokalno prvenstvo Slovenije. Feniksovci smo imeli 6 želez v ognju, med dekleti Majo, Evo, Viko in Natašo, med fanti Roka in Žigo.

Dekleta so bila zelo uspešna, saj so se kar tri (Eva, Maja in Nataša) uvrstile v finale. Na koncu je sicer zmagala Alja Bergauer BK Strike, odlična druga je bila mladinka Eva, Maja je bila tretja in Nataša četrta.

Žiga in Rok sta se najprej prebila v četrfinale, Žiga nato še v polfinale. Zmagovalec pokala je postal Rok Koštric, ki bo skupaj z Aljo novembra odpotoval na tekmo svetovnega pokala na Indonezijo.

Alja in Eva, prva in drugouvrščena

Feniks “banda”, Rok jo je že popihal domov pred slikanjem

In še mladinski uspehi: Žiga Zalar je mladinski prvak lige, Timi je drugi, v konkurenci deklet je Eva zasedla drugo mesto.

About admin