Na Mediteranskem pokalu na Malti kar trije naši tekmovalci nastopajo za Slovenijo

Na Mediteranskem pokalu na Malti kar trije naši tekmovalci nastopajo za Slovenijo

Vika, Žiga in Timi so bili izbrani v državno reprezentanco, ki Slovenijo zastopa na Mediteranskem pokalu, ki se od 1.4. do 7.4.2019 odvija na Malti. Poleg naših treh mušketirjev je članica ekipe še perspektivna mladinka iz BK Strike Alja Bergauer, trener reprezentance je Robi Godnič. Na Malti je bilo tokrat rekordnih 16 reprezentanc (poleg Slovenije še: Grčija, Turčija, Malta, Francija, Italija, San Marino, Gibraltar, Egipt, Kosovo, Ciper, Španija, Portugalska, Hrvaška, Izrael in Tunizija). Otvoritve iger se je tokrat prvič udeležil tudi predsednik Mednarodne Bowling Federacije šejk Al Sabah iz Kuwaita, ki se je rokoval z vsemi tekmovalci.

 

Že takoj prvi dan tekmovanja, ko so se tekmovalci pomerili v posamični kategoriji, je za Slovenijo odličen Tim Cerkvenik dobil bronasto medaljo. Zmagal je Italijan in Maltežan je bil drugi. Žiga je bil 4. Alja je bila prav tako četrta – ženska tekma je bila do zadnjega okvirja napeta, saj se je Alja borila s Sarah Xuereb iz Malte za bronasto medaljo. Žal ji ni uspelo, a mlado igralko, najmlajšo na turnirju, so opazili prav vsi in ji na koncu iz srca mnogi čestitali za izjemno borbo.

Drugi dan so bile na vrsti dvojice. Naši tekmovalci so se borili do zadnje kapljice energije in na koncu sta fanta osvojila 7. mesto (prva je bila Turčija, druga Francija in treja Španija), dekleti pa 6. mesto (zmagala je Malta, druga je bila Grčija in tretja Turčija).

Tretji dan prvenstva je bil namenjen mešanim dvojicam. Zjutraj sta igrala Žiga in Vika, ki sta skupno zasedla 10. mesto med 32 pari, popoldan pa sta na stezah garala Alja in Timi, ki sta zasedla končno 15. mesto.

  

About admin