Feniksu srebro na DP mešanih parov

Feniksu srebro na DP mešanih parov

V novogoriškem bowling centru Magma-X se je 10. in 11. maja odvijalo letošnje državno prvenstvo mešanih parov. Za BK Feniks so tekmovali trije pari; Nataša Pirc Musar in Janez Perčič – Feniks 3, Viktorija Krivolutskaya in Nejc Oven – Feniks 1 ter Irena Tiselj in Rok Fujs – Feniks 2.
Med 10 parov, ki so se po sobotnih kvalifikacijah uvrstili v nedeljsko polfinale, sta se uvrstila dva para BK Feniks: Feniks 1 na 1. mesto (2361 podrtih kegljev) in Feniks 2 na 10. mesto (2065 podrtih kegljev).photo

Z odličnimi šestimi igrami v polfinalu (2351 podrtih kegljev) sta se Irena Tiselj in Rok Fujs prebila iz desetega na četrto mesto. Do finala jima je zmanjkalo 135 kegljev.

Viktorija Krivolutskaya in Nejc Oven sta obdržala prvo mesto in se v finalu pomerila z ekipo BK Nova generacija, ki je bila z odličnima igrama Tanje Zalokar (263) in Francija Borovnika (211) težko premagljiva.

Naslov letošnjega državnega prvaka mešanih parov sta osvojila Tanja Zalokar in Franci Borovnik – BK Nova generacija, drugo mesto Viktorija Krivolu tskaya in Nejc Oven – BK Feniks, bron pa sta si priborila lanska državna prvaka Ljuba Ceglar in Jožko Hlede – BK Epic.

photo(2)photo(1)Napisala Irena Tiselj

About admin