Feniksova dekleta dvakrat zlata in enkrat srebrna

Feniksova dekleta dvakrat zlata in enkrat srebrna

Letošnje državno prvenstvo moških in ženskih ekip je potekalo 16. marca v Planetu Tuš Koper. Za BK Feniks so v ženski konkurenci nastopile štiri ekipe. Tekmovali sta dve ekipi v paru in sicer za Feniks 1 Vika in Nataša Pirc Musar ter za Feniks 2 Mihela in Irena. Na kvalifikacijah je ekipa Feniks 2 zasedla prvo mesto in se tako uvrstila neposredno v finale.  Ekipa Feniks 1, ki je bila po kvalifikacijah na drugem mestu, je na prvenstvu najprej odigrala polfinalni dvoboj z ekipo Olimpije ter jo premagala z rezultatom 392 : 355. Tako sta se v finalnem dvoboju pomerili dve ekipi Feniksa in v sproščeni igri klubskih deklet sta, s 94. podrtimi keglji razlike, zmagali Vika in Nataša Pirc Musar.

feniks2

V četrtfinalu se je pomerila tudi ekipa v trojkah Feniks 2, ki so jo zastopale Nataša Kržišnik, Vanja in Irena, vendar jim žal ni uspelo premagati ekipe Epic 2 ter se uvrstiti v polfinale. Ekipa Feniks 1, z odličnimi igralkami Viko, Natašo Pirc Musar in Mihelo, se je že po kvalifikacijah uvrstila na prvo mesto in odigrala finalni dvoboj z ekipo Epic 1. Ekipa Feniks 1 je premagala ekipo Epic 1 z rezultatom 491 : 437.

feniks3 

Dekleta BK Feniks so si na letošnjem državnem prvenstvu priborila naslov državnih prvakinj v trojkah in v dvojicah ter srebrno odličje v dvojicah.

Čestitke Feniksovim dekletom in vsem dobitnikom medalj pa tudi tistim, ki jim letos ni uspelo stopiti na stopničke.

Zapisala: Irena Tiselj

About admin