Feniks ponovno premočan za vse na državnem prvenstvu v mešanih dvojicah

Feniks ponovno premočan za vse na državnem prvenstvu v mešanih dvojicah

Zlato in srebro v roke Feniksu

V bowling centru Woop Arena v Ljubljani je potekalo državno prvenstvo v mešanih dvojicah. Naš klub je nastopil s tremi pari: Vika, Rok (Feniks 3) ter Maja, Žiga (Feniks 2) in Eva, Timi (Feniks 1).

V predtekmovanju sta Maja in Žiga igrala res odlično in se v polfinale uvrstila z najboljšim rezultatom (Maja 1253 in Žiga 1278 podrtih kegljev). Eva in Timi sta bila tretja (Eva 1083 in Timi 1263 podrtih kegljev, Timi je v veselje vseh igralcev in gledalcev ob bučnem spodbujanju v 4 igri odigral celo popolno igro – 300 podrtih kegljev, kar je prva 300tka v prenovljenem bowling centru, kjer imajo zdaj keglje na vrvice).

V polfinale sta se uvrstili še dve ekipi bowling kluba EPIC iz Postojne. Vika in Rok sta se uvrstila na 8 mesto med 20 pari.

Tim in Eva sta branila in ubranila zlato medaljo, Maja in Žiga pa srebrno

V polfinalu sta obe naši ekipi premagali Epicovi dvojici in se nato srečali v finalu, kar je ponovitev finala lanskega državnega prvenstva v mešanih dvojicah. Finalni boj je bil res napet, na polovici igre se je celo zdelo, da bosta Maja in Žiga speljala lanskoletni naslov prvakov Evi in Timu, a se je druga polovica igre z več zaporednimi strajki obeh prevesila v korist Eve in Tima, ki sta na koncu ponovno zaluženo osvojila zlato medaljo.

Bravo Feniksovci.

Dobre igre Vike, Tima in Žige so res lepa popotnica za Mediteransko prvenstvo, ki se bo v Parizu začelo 10.10. Poleg naših treh mušketirjev v Pariz potuje še Alja Bergauer.

 

About admin