Vladka je državna prvakinja

Vladka je državna prvakinja

V soboto in nedeljo so v Ljubljani potekali finalni boji za naslov državnega prvaka v ženski in moški konkurenci v bowlingu. Po dveh oz. pri moških po treh kvalifikacijskih predtekmovanjih, se je v finale pri ženskah uvrstilo 8 posameznic in pri moških 12 najboljših igralcev bowlinga. Za naslov državnega prvaka se je igralo po sistemu Round Robin, kar pomeni, da se je vsak finalist pomeril z vsemi uvrščenimi tekmovalci. Vsako dekle je tako odigralo sedem dvobojev in vsak tekmovalec 11. V končni rezultat se je štelo število podrtih kegljev iz vseh dvobojev, vsak igralec je dobil dodatnih 20 točk za zmago (10 za neodločen izid). Tekmovalec si je lahko priigral še dodatnih 5 točk za rezultat v posamični igri med 220 in 249, oz. dodatnih 10 točk za rezultat med 250 in 300.

Pri dekletih je po dveh letih državna prvakinja ponovno postala naša Vladka Kolarič, ki je zbrala 1413 točk, s 1373 točkami ji na drugem mestu sledi Maja Debenec (BK Piramida), na tretje pa se je uvrstila Ljuba Ceglar (BK EPIC – 1353 točk). Vladka je v finalnih bojih res igrala izvrstno in zbrano ter tako zasluženo osvojila naslov državne prvakinje.

Pri fantih je zmago slavil Žiga Kalan iz bowling kluba Nova Genracija, ki si je prigaral 2252 točk, drugo mesto je osvojil Anže Grabrijan (BK EPIC, 2145 točk), na tretje mesto pa se je uvrstil Bojan Pajk iz bowling kluba Xtreme (2110 točk). Med fanti žal v finalu ni bilo tekmovalcev iz našega kluba.

 

img_0689

About admin