Tudi državno prvenstvo v trojkah v znamenju Feniksa

Tudi državno prvenstvo v trojkah v znamenju Feniksa

Danes so se fantje in dekleta v Ljubljani pomerili na državnem prvenstvu v trojkah. V Klubu 300 so slavili naši fantje v postavi Žiga, Timi in Rok. Po prvih šestih odigranih igrah so bili trije mušketirji na 4. mestu, kar jih je vodilo v polfinale, kjer so se pomerili s prvo uvrščeno ekipo po predtekmovanju EPIC 1.

Rok, Timi in Žiga so pritisnili na plin in s 638 keglji z razliko 81 kegljev premagali Postojnčane. V finalu so se nato pomerili z zmagovalno ekipo dvoboja med 2. in 3. uvršeščeno po kvalifikacijah (Galaxija1 in Strike 1). Fantje iz Galaxije so le za 6 kegljev premagali Mariborčane, ki so se na koncu morali zadovoljiti s tretjim mestom.

Feniks je v finalu bil boljši od Galaxije za 61 in zasluženo osvojil zlato medaljo. Za malce slabšo igro na državnem prvenstvu v dvojicah se je odkupil Timi, ki je v finalu podrl kar 248 kegljev.

Vse pohvale tudi Nejcu, ki je kot pacer zasedel 15. mesto v posamični konkurenci s 1104 podrtimi keglji.

IMG_4195

Tudi naša dekleta so bila tokrat bolj uspešna kot na državnem prvenstvu v dvojicah, saj so vendarle osvojila medaljo. Bila so namreč tretja. Po kvalifikacijah so bile Vika, Vanja in Nataša na drugem mestu, v polfinalu pa so bile boljše od naših Zagorjanke, ki so nas premagale s 515:491. Zagorjanke so se nato v finalu pomerile z Olimpijo in izgubile. Zlato medaljo je tako osvojila Olimpija, srebro Zagorje in bron Feniks ter Epic.

Odlično je na tekmi kot pacerka igrala mlada Alja Bergauer iz Maribora, ki je premagala čisto vse in z rezultatom 1219 podrtih kegljev bila po kvalifikacijah daleč na prvem mestu. Odlična popotnica za evrospko mladinsko prvenstvo, ki bo marca v Aalborgu na Danskem. Tja bo odpotovala tudi Eva Krafogel, ki je danes na DP3 skupaj z Uršo in Marijo osvojila srebro.

IMG_4194

 

IMG_4189

 

 

About admin