23.7.2011, Slovenke premagale Madžarke

23.7.2011, Slovenke premagale Madžarke

Včeraj je v Ljubljani v Bowling Centru 300 potekala povratna tekma med državnima bowling ženskima reprezentancama Slovenije in Maždarske.  

Naj spomnimo, najboljša na prijateljski tekmi je bila takrat Madžarka Maria Toth, ki je v desetih igrah podrla 2056 kegljev (povprečje 205,6), Beatrix Pesek je bila druga in naša najboljša Maja Debenec tretja s povprečjem 193,3. Skupno so nas Madžarke premagale s 74:29 (igrali so se dvoboji posameznic, kjer je zmaga štela 2 točki, in dvoboji dvojic, zmaga je prinesla 3 točke, ter na koncu še ekipni dvoboj, ki je Madžarkam prinesel 4 točke).

 

Včeraj v Ljubljani pa so naše reprezentantke pokazale, da se lahko kosajo tudi z reprezentancami držav, kjer ima bowling daljšo tradicijo. V izredno prijateljskem vzdušju, a z veliko mero tekmovalnosti so reprezentantke Maja Debenec, Anja Musar Kalan, Feniksovke Mihela Križman, Nataša Pirc Musar, Eva Požar (ki jo je po dveh igrah zaradi bolečin v želodcu zamenjala rezerva Nataša Kržišnik) in perspektivna novinka v ekipi Mateja Kerovec, ki bo v naslednji sezoni igrala za Piramido, dokazale, da se z borbenostjo da premagati tudi na papirju boljše ekipe. Končni rezultat je bil 54 proti 49 in o zmagi je odločala zadnja igra, ko sta se ekipno pomerili šesterica proti šesterici. Sloveniji je ta zmaga prinesla zmagovite 4 točke, pred tem odločilnim dvobojem je Slovenija namreč vodila zgolj za točko. Z dobro igro so v tej zadnji igri zmagi dale krila Maja Debenec z 205 podrtimi keglji, Nataša Pirc Musar z 203 in Anja Musar Kalan s 188 podrtimi keglji. Najboljša med vsemi tekmovalkami v seštevku vseh desetih iger je bila tokrat odlična Maja Debenec, ki je podrla 1961 kegljev, kar je v povprečju 196,1 kegljev na igro. Druga je bila najboljša Madžarka Beatrix Pesek s 1906 podrtimi keglji. Tudi vse ostale slovenske in madžarske tekmovalke so igrale solidno, nobena pod povprečjem 170 podrtih kegljev na igro.

 

img_0838

About admin