Feniksovke z reprezentanco na Madžarskem

Feniksovke z reprezentanco na Madžarskem

V ponedeljek, 5.7.2011, je ženska reprezentanca v Budimpešti odigrala prijateljsko tekmo z madžarsko žensko izbrano vrsto. Našo ekipo so sestavljale Maja Debenec, Anja Musar Kalan, Fenksovki Nataša Pirc Musar in Nataša Kržišnik – po odpovedi dveh reprezentantk sta v soglasju z ostalimi reprezentantkami vskočili še članica našega kluba Vika Krivolutskaya in Mateja Kerovec. Vse smo se pred tem udeležile tudi turnirja Slovakia Open, kjer je blestela Maja Debenec. Med 178 tekmovalkami in tekmovalci je na koncu zasedla odlično 16. mesto in bila daleč najboljša med vsemi slovenskimi udeleženci. Maja je dobila nagrado tudi za osvojeno tretje mesto med ženskami (lestvico je z osmim mestom med dekleti dopolnila še Vika). Zmagovalec turnirja je Thomas Gross iz Avstrije, med prvih 8 pa sta se uvrstili tudi dve dekleti, Romunka Luminica Farkaš je bila na koncu odlična tretja in Čehinja Jana Lebrova 6.

Po končanem turnirju smo se nato iz Bratislave odpravile v Budimpešto, kjer smo se pomerile z res močno madžarsko ekipo. Madžarke je zastopala tudi Beatrix Pesek, ki je pred tem igrala tako kot me na Slovakia Open (skupno je v Bratislavi zasedla 19. mesto). Izjemno simpatična in mirna tekmovalka je odlično igrala tudi na prijateljski tekmi, a kljub temu ni bila najboljša Madžarka, kar samo kaže na kakovost te ekipe. Najboljša je bila tokrat Maria Toth, ki je v desetih igral podrla 2056 kegljev (povprečje 205,6), Beatrix je bila druga in naša Maja tretja s povprečjem 193,3. Skupno so nas Madžarke premagale s 74:29 (igrali so se dvoboji posameznic, kjer je zmaga štela 2 točki, in dvoboji dvojic, zmaga je prinesla 3 točke, ter na koncu še ekipni dvoboj, ki je Madžarkam prinesel 4 točke).

Prijateljski dvoboj dveh reprezentanc je bil res pravi užitek, napeti in borbeni dvoboji so vsem tekmovalkam pričarali pravo tekmovalno, a kljub vsemu izredno prijateljsko vzdušje. Povratna tekma bo 23.7. ob 10. uri v Bowling centru 300 v Ljubljani. Pridite navijat.

 

img_0491

About admin